Tysk seger på EM i 505 i Varberg

Int.505 förbund Sverige rapporterar från 505-EM i Varberg.


100 båtar från 11 länder var anmälda till EM-seglingen, arrangerad av Varbergs Segelsällskap. Tävlingarna har seglats i relativt lätta vindar och lite trixiga förhållanden med stundom hög sjö och mycket ström.

Tyska besättningen Meike Schomaeker och Holger Jess tog ledningen från första dagen. Ebbe Rosén och Olle Wenrup från Mäölarhöjdens BK inledde starkt och låg på nionde plats efter sju seglade race. Andra svenska besättningar i övre halvan av resultatlistan var Lars och Axel Hultgren, RÅÅ jolleklubb, på 25:e plats, Anders Dahlén och Magnus Nilsson, TKK/RÅSS, på 26:e plats och Tom och Toni Hastenpflug SSÅV på 29:e plats.

Mästerskapet avslutades med en kanondag även om det såg lite mörkt ut inledningsvis med moln, kyla och obefintlig vind. Som på beställning kom vinden när det var dags för deltagarna att lämna hamnen och de sista två seglingarna avgjordes i perfekta förhållanden. Segrande lag, Meike Schomaeker och Holger Jess, låg så bra till att de inte ens behövde segla sista racet. På andra plats slutade Wolfgang Hunger och Julien Kleiner, också från Tyskland, och trea blev danskarna Jan Sagumann och Jakob Karbo.

Hela resultatlistan hittar du på www2.idrottonline.se/VarbergsSS-Segling/505EM_15/505Europeans2015.

Övriga priser:

Bästa mixade lag: GER 9152 Meike Schomaeker och Holger Jess

Bästa kvinnliga lag: GER 9149 Leoni Meyer och Kathrin Adlkofer.

Bästa ungdomslag: GER 8669 Jan-Philipp Hofman och Felix Brockerhoff

Bästa seniorlag: DEN 9121 Jörgen Bojsen-Möller och Jacob Bojsen-Möller

Bästa båt med segelnummer under 8400 - FIN 8053 Petri Ebeling and Juhani Heimsch

Prize for boat on 49th place - POL 9132 Jaroslaw Grabowski and Michal Olko

Top