Trots knepigt väder och misstag håller Pro4u förstaplatsen i ORC-EM

ORC EM i Gdansk Polen går idag in på sin sista tävlingsdag, men gårdagen var knepig för de startande. Länge fick båtarna ligga och vänta på vind och besättningarna fick roa sig bäst de kunde, som syns i videon nedan. Här följer ett pressmeddelande från våra vänner Pro4u.

Vi i Team Pro4u kom 8:a i gårdagen race och efter ännu en bra start gjorde vi en del misstag som kostade tid och inför sista länsen låg vi riktigt risigt till. Vi försökte som vanligt jobba och kämpa ändå in i mål och lyckades få till en makalöst bra sista läns där vi hittade skiftena perfekt och hade mycket bra länsfart och vi passerade en hel del båtar och slutade racet som 8:a. Vi tar med oss avslutningen och sista länsen och fokuserar på den bra uppsegling vi gjorde!

- Åter igen visar det att på internationalla mästerskap med 40 båtar till start på finns inte rum för mycket misstag, men riktigt kul att vi kunde rädda upp en top-10 placering idag i alla fall med en riktigt bra sista läns, säger Patrik Forsgren, rorsman och skeppare.

Totalt sett har vi nu efter fyra mästerskapsrace serien 1, 1, 3 och 8 med en totalpoäng på 13. Vi leder Klass C i EM fortfarande med 6 poäng före tyska IMMAC Italia 9.98 på 19 poäng och 7 poäng före estniska Arcona 340 Katarina II. För totalen var det tur för vår del att både IMMAC och Katarina inte heller fick till toppresultat idag, IMMAc blev 7:a och Katarina II 10:a.

- Imorgon blir det fullt fokus och vi behöver segla som vi brukar så kommer det här förhoppningsvis gå bra och vi kan försvara vår ledning vi haft hela regattan, sa Peter Thorwid, taktiker, om dagen.

I de övriga klasserna bland Svenska båtar efter fyra race ligger DataCom på 6:e plats, Karukera på 11:e plats och Ruch på 14:e i Klass B bland 29 båtar. I klass A ligger Elvis på 9:e plats efter de fyra racen.

ORC EM avslutas idag och det är två inshore race planerade, förhoppningsvis blir det bra vind så det blir bra och rättvisa seglingar.

Top