Tre svenska lag på plats när WMRT återvänder till Marstrand

Visst känns det lite som att ordningen är återställd när man ser namn som Johnie Berntsson och Björn Hansen i startlistan för matchcupen i Marstrand. Vi gläder oss också åt att se ytterligare ett svenskt lag på startlinjen med Oscar Engström vid rodret.

Fotografiet ovan föreställer Phillip Kai Guhle, Sebastein Well, Mathias Bredin, Gustav Tempelman och Björn Hansen när de seglade till sig världsmästartiteln 2014. Foto: Ian Roman/WMRT

WMRT återvänder till Marstrand när den 29:e upplagan av GKSS Match Cup Sweden går av stapeln (4-8 juli) i Marstrand - en pittoresk turistdestination - men också en av världens mest ikoniska arenor för just matchracing.

En av giganterna på startlinjen är Björn Hansen som länge burit det klädsamma epitet "Mästare av Marstrand". Björn med besättning har stått högst upp på pallen inte mindre än fem gånger i Marstrand (fyra gånger i rad 2012-15). Han tillhör det gamla gardet liksom landsmannen Johnie Berntsson. Johnie med besättning har aldrig vunnit tävlingen i Marstrand. Han kan istället skryta med två vinster i ett annat ikoniskt WMRT-evenemang; Bermuda Gold Cup. Det skall bli spännande att se vad dessa båda erfarna rävar kan åstadkomma i de snabba och agila FarEast 28R-båtarna.

Berntsson Sailing Team med Johnie Berntsson vid rodret. Foto: Ian Roman/ WMRT

Team Liros med 22-årige Oscar Engström vid rodret är en av cirka fem besättningar (beror på var man drar gränsen) som bidrar med ungdomlig fägring till tävlingen. Men låt dig inte luras av den relativa låga åldern, Oscar med besättning arbetar hårt och kan mycket väl vara med och utmana på banan.

Rasmus Alnebeck och Oscar Engström i Team Liros. Foto: Ian Roman/WMRT

HELA DELTAGARLISTAN

1. Chris Poole (USA) Riptide Racing
2. Jeppe Borch (DEN) Team Borch Matchrace
3. Eric Monnin (SUI) Capvis Swiss Match Race Team
4. Nick Egnot-Johnson (NZL) KNOTS racing
5. Jefferey Petersen (USA) Golden State Match Racing
6. Rocco Attili (ITA) RBYS Match/Team Racing
7. Mati Sepp (EST) EESTI MATCH RACE LIIT
8. Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team
9. Björn Hansen (SWE)
10. Oscar Engström (SWE)

TÄVLINGSPROGRAM

Tisdag 4 juli: Träning och Pro Am
Onsdag 5 juli: Round Robin Open Class
Torsdag 6 juli: Round Robin Open Class
Fredag 7 juli: Kvartsfinal Open Class och Round Robin Nordea Womens Trophy
Lördag 8 juli: Round Robin Nordea Womens Trophy samt Semifinal och Final Open Class
Söndag 9 juli: Semifinal och Final Nordea Womens Trophy samt Prisutdelning
*Round Robin – alla möter alla i en grundomgång

Mer information och resultat hittar du på wmrt.com och www.gkssmatchcupsweden.se. För att komma i stämning klickar du igång teasern nedan.

Vi undrar just om Björn Hansens trogan fans kommer att dyka upp på "Hansen Hill" även i år. Vad tror du? Foto: Robert Hajduk/WMRT

Top