Trailer: Havsfilosofen

Dokumentär om den legendariske och smått kontroversielle ensamseglaren och båtkonstruktören Sven Yrvind. kommer gå upp på Viaplay den 17 mars. Som vi har längtat! Här är trailern till Havsfilosofen (Philosopher of the Sea).

Det är Yrvinds karaktär och livsfilosofi, att ha levt ett liv på havet helt utanför det konventionella, som gänget bakom dokumentäre om Sven fann så oerhört fascinerande när de för 6 år sedan valde att följa honom med kameran. Resultatet blev en film om att gå sin egen väg och inte följa strömmen, mer än en film om båtar och segling.

Vi får följa Sven på nära håll följa under fem år, hur han bygger sin båt och förbereder strapatsen att ensam på havet låta vindarna ta honom mellan Irland och Nya Zeeland, en resa på nästan 2000 mil över öppet hav. Resan beräknas ta 300 dygn. Många menar att 83-åringens projekt är galenskap, men Yrvind själv tror snarare att han är en av få sansade personer som lever idag.

Dokumentären följer inte bara de fysiska hinder som åldern för med sig, utan också de psykologiska såväl som filosofiska frågorna en 83-årig äventyrare ställs inför när han närmar sig de sista åren av sitt liv. Genom Yrvinds egna och vänners berättelser ges en bild av hans bakgrund och vad som fått honom att välja den här vägen i livet – en havseremit som lever utanför det konventionella samhället. 

Havsfilosofen är producerad i långfilmsformat på cirka 80 minuter och har som sagt premiär våren 2023 på Viaplay.

Den är regisserad av Andreas Eidhagen på The Motor. Producent på The Motor är Annika Gritti. Exekutiv producent på Viaplay Group är Magnus Coinberg. Mer om filmen och gänget bakom kan du läsa om via notisen Havsfilosofen – följ med på Sven Yrvinds inre resa över världshaven.

Top