Tour de Småland har startat

I går avgjordes Tour de Småland första omgång i Växjö. Trots regn, kyla och vindar på över 7-10 m/s seglade C55:orna på Växjösjön, och runt om sjön höll publik värme genom att jogga och promenera.

Växjö Tour de Småland blåsigt

Vi är jätteglada för att vi har lyckats få ihop en tour i Småland säger en av projektledarna i Växjö kappseglingsklubb Stefan Sundberg. Växjö kommun har verkligen ställt upp. De har hjälpt oss med bryggor, el och värmebarack. Klubben har lånat ihop C55:orna från Figeholm, Färjestaden och Pataholm. Sedan det allra viktigaste var att få tillstånd från Länsstyrelsen och polisen för att få köra motorbåt på Växjösjön, vilket man inte får normalt.

Växjö Tour de Småland ungdomslag på gång

Normalt seglar vi på Helgasjön strax norr om Växjö, men med ett stort engagemang har vi lyckats få till vår del av Tour de Småland och segla mitt inne i centrala Växjö. Vi är 45-50 familjer som är engagerade i klubben som är ett gott gäng. Anton Dahlberg som nu seglar i landslaget började sin seglingsbana hos oss, så även i Småland kan man påbörja en seglingskarriär som kan ta dig långt avslutar Stefan Sundberg.

Växjö Tour de Småland pristagarna

Resultaten efter gårdagens tävling i Växjö


1:a plats Ulf Johansson och Johan Fågelström ifrån Västervik segelsällskap Vikingarna (5p)
2:a plats Johnny Billström, Anna Lingström och Carl Lingström (9p) Segelsällskapet Vikingarna Kalmar
2:a plats Pernilla Sporre och Jan Johansson (9p) Växjö kappseglingsklubb
4:e plats Josefin Jonsson, Frida Stenow och Cornelia Sporre (11p) Växjö kappseglingsklubb
5:e plats Åke Andreasson och Johnny Friborg Färjestadens båtklubb (16p)

Bästa ungdomsbesättning blev Josefin Jonsson, Frida Stenow och Cornelia Sporre

Nästa deltävling i Tour de Småland seglas på vattnet utanför Borgholm söndagen den 7 juni.

Initiativtagare till Tour de Småland är Johnny Billström och Johan Sjöstrand från Segelsällskapet Vikingarna från Kalmar.

Vill du veta mera om Tour de Småland och kanske vara med i Borgholm, kontakta Johnny Billström 073-855 29 28 eller johnny.iom@hotmail.com

Top