TOR VO65 Sprint: WindWhisper Racing Team vinner etapp 1

The Ocean Race-veteranen Pablo Arrarte med sitt WindWhisper Racing Team vinner första etappen av The Ocean Race VO65 Sprint.

WindWhisper Racing Team seglade snabbt de första 48 timmarna av racet och ledde när de lämnade Medelhavet. Väl ute på Atlanten lyckades besättningen hålla kvar ledningen och utöka den. 14:11:44 UTC korsade de mållinjen efter 6 dagar, 1 timme, 11 minuter och 14 sekunder på banan. 

"Det var en utmaning att ta sig genom Medelhavet utan att ha sönder båten, stundtals såg vi mer än 50 knop vind så det var intensivt och hårt", sade Arrarte och fortsätter. 

"Vi visste att om vi kom ut från Gibraltar i ledning skulle det vara lättare att hålla sig kvar i täten resten av racet, så tillsammans med vår navigator Axel Magdahl gjorde vi en bra plan som vi lyckades följa.

Det har varit ett fantastiskt race. Vi visste att vi bara skulle köra den här sträckan just nu, vilket gjorde att vi kunde trycka på hårt. Jag är nöjd med besättningen, både bra erfarenhet och de unga killarna, det har varit häftigt att vara ute igen och tävla med de andra lagen. Vi har verkligen njutit,” avslutar Arrarte. 

Citaten är fritt översatta från pressmeddelande. Originalen hittar du på  www.theoceanrace.com

Top