Tolvorna åter till Marstrand

Nu kommer de tillbaka! Den 1-4 september arrangeras Marstrand 12 Metre Cup i Marstrand.
 

Sensommaren 2019 arrangerades EM för 12mR jakter på Marstrand. Den vanligaste frågan från seglingsintresserade vid prisutdelningen på Marstrands kaj, var just: När kommer de tillbaka?

Nu kan arrangören Göteborgs Seglarklubb lova att det kommer ett fält med Tolvor första helgen i september till Marstrand. De skall segla om Marstrand 12mR Cup, som från och med i år ingår som ”Main event” i den nordeuropeiska flottans kappseglingsprogram. Flottan utgörs av dryga dussinet Tolvor konstruerade före andra världskriget.

Nu ingår också en svenskägd Tolva, amerikanskbyggda Northern Light från 1938 och nu ägd av göteborgsduon Hans Eliasson och Lasse Molse. De har höga ambitioner och ser fram emot att komma igång med kappseglandet nu när pandemin inte sätter hinder i vägen.

- Vi har jobbat mycket med båten och med att få ihop en stark besättning, säger Lasse och fortsätter:

- Farttester vi gjorde redan förrförra sommaren var lovande men gav också besked om att ett antal uppgraderingar var önskvärda.

- Vi ser fram emot att välkomna ett starkt fält och att vädrets makter står oss bi, tillägger Robert Sinclair, Ordförande i Göteborgs Seglarklubb.

- Vi genomför denna kappseglingsfest ihop med Marstrands Segel Sällskap och det samarbetet provades med framgång redan 2019.

Missa inte denna Seglingsfest på Marstrandsfjorden med flera av de vackraste båtar som någonsin byggts!

Mer information hittar du på www.marstrand12metrecup.se.

Top