The Big Plastic Pledge

The Big Plastic Pledge är en global kampanj grundad av olympiamästarinnan Hannah Mills, med målet att ena de aktiva inom seglingssporten för att bekämpa plastförorening. 

Enligt internationella Olympiska Kommitténs rapport tittade halva jordens befolkning på någon form av sändning från OS i Rio 2016. 

Genom att ta vara på och ena vår community och aanvända räckvidden av sport, genom atleter, tävlingar, fans, frivilliga och varumärken går det att göra skillnad, skriver the Big Plastic Pledge på sin hemsida, Vi är en rörelse inom sporten som kommer att växa till något ostoppbart när det gäller att bå våra mål. Vi är en grupp som är passionerade och drivna i vår natur, och vi kommer inte ge upp

“Segling har tagit mig runt om hela jorden och i närmare två decennium har jag märkt plaster i havet, i huvudsak när det fastnat under båten och bromsat farten. Men det slog mig aldrig hur illa det var innan OS i Rio” Skriver Hannah

“Jag fick med egna ögon se de katastrofala följderna av plastförorening på våra hav och vår planet. Varje strand, marina och kuststräcka vi såg under de fyra åren vi förberedde oss var påverkad och skadad bortom mitt förstånd” 

“Så otroligt mycket skräp var engångsplast. Det var något jag inte längre kan ignorera, jag var tvungen att agera. Och därför, har jag de senaste åren, tillsammans med min gast Eilidh Mcintyre, försökt att skala bort all engångsplast i vår olympiska kampanj.” 

“Om en person ändrar sina vanor, och markerar mot varumärken och policymakers, så kommer det att skapa en snöbollseffekt som kan bli enorm. Dina handlingar påverkar, och utan dig, och nästa person, och nästa är vi ingenting. Om en hel sport kan ändra sina vanor och skriker högt, då lyfter det - det är grunden för The Big Plastic Pledge!” 

Bonus: Hur en rörelse startar! 

Top