TEMA SEGLING PÅ BÅTMÄSSAN

SAVE THE DATE! 6 / 2 2016 11:30 - 15:00!


Lördagen den 6:e februari bjuder Båtmässan in till träff med tema Segling. Jag och Peter Gustafsson kommer att finnas på plats tillsammans med Båtmässans konferencier Anna-Karin S.Öjerskog. Mellan 11:30 och 15:00 fokuserar vi helt och hållet på SEGLING.

Vi inleder med en dryg timmes RACE där Göteborgs alldeles egna världsstjärna Martin Strömberg snackar Volvo Ocean Race, vi möter två erfarna match racing-rävar; Björn Hansen och Mattias Rahm, som båda antagit utmaningen att kliva in i "nya" World Match Racing Tour och diskuterar Sveriges chanser inför OS i Rio med GKSS:s klubbdirektör Thomas Rahm. Ett trevligt gäng som garanterat kommer att bjuda på många intressant tankar, skratt och förhoppningsvis senaste skvallret och vad som är på gång bakom kulisserna.

Klockan 13:30 är det dags för ÄVENTYR där skeppare Bengt Tarre berättar om hur det är att segla ombord Farr 65:an Celeste till Svalbard. Vi möter Pia L'Obry som delar med sig av sina stora och små äventyr på hav och sist men inte minst går Peter Gustafsson upp på scen. Peter har lovat att avslöja allt från årets stora projekt med båten BLUR; mytomspunna FASTNET RACE. Ryktet säger att han går och trycker på en mycket intressant lista och den skall vi pressa honom på!


Efteråt går vi som vill snacka mer vidare. Här följer PM:et från Båtmässan. Vi ses! // Anna-Lena

LAGERRENSNING MARSTRANDS HAVSHOTELL

LÖRDAG 6 FEBRUARI – TEMA SEGLING:

Seglarprofilerna Anna-Lena Elled, Search Magazine och Peter Gustavsson, Blur, gör på lördagen sällskap på scenen med Båtmässans konferencier Anna-Karin S. Öjerskog och bjuder på ett fullmatat scenprogram med fokus på segling.

11.30 RACE:

Volvo Ocean Race:

Tillsammans med Volvo Ocean Race vinnare Martin Strömberg och on board reporter Anna-Lena Elled gör vi en tillbakablick kring racet som gick och minnesvärda ögonblick, vi diskuterar framtiden, hur Sverige positionerar sig inom internationell havskappsegling och vad som behövs för att säkra återväxten.

Mästare på Match Racing:

Vi tar tempen på ”Mr Marstrand” Björn Hansen, hans svenska utmanare på World Match Racing Tour Mattias Rahm och världsmästaren i match racing Anna Östling. Vad krävs för att vara bäst när det gäller, hur ser framtidsplanerna ut och hur utslagsgivande blir boat handling när M32 gör entré? Vi får senaste nytt om touren och vad som händer på Marstrand och i Lysekil i sommar.

På väg mot OS i Rio:

Segling blev Sveriges mest framgångsrika idrott på förra OS med 1 guld och 1 brons. GKSS laddar för fullt inför sommarens OS i Rio med bl.a. OS-guldmedaljören Max Salminen som växlat om till Finnjolle och 49er FX-seglarna Lisa Ericson och Hanna Klinga. Max, Lisa och Hanna befinner sig i Miami och vi ringer upp dem för att få senaste nytt på vägen mot OS. GKSS Klubbdirektör Thomas Rahm tar plats på scenen för att berätta om Sveriges medaljchanser och hur uttagningar och förberedelser går till och tillsammans med OS-medaljören Rasmus Myrgren gör vi en djupdykning kring vilka mentala utmaningar som kommer med ett OS.

13.30 ÄVENTYR:

Drömmer du om att förverkliga en dröm utöver det vanliga inom segling? Båtmässan ger dig tre olika äventyr där det krävs någonting extra men som är fullt möjligt att förverkliga. Vi bjuder på inspiration och konkreta tips som en hjälp på vägen!

Segling till Svalbard med Celeste

Den 29 juni 2015 kastade 14-mannabesättningen loss i Långedrag för att segla med Farr 65:an Celeste till Svalbard. Ett spännande äventyr som förmedlas i bild, film och ord av skepparen Bengt Tarre.

Solosegling när och fjärran

Som första skandinav har Pia L’Obry deltagit i den prestigefyllda kappseglingen Transat 6.50 från Frankrike till Brasilien. Från soloäventyret över Atlanten har Pia tagit med sig katamaransegling hem och idag hjälper hon människor att realisera drömmar i den svenska skärgården.

Fastnet Race 2015 med BLUR

För första gången delar Peter Gustavsson med sig av de detaljerade förberedelserna inför och upplevelserna under Fastnet Race med teamets J111. Fastnet Race - en mytomspunnen havskappsegling som många drömmer om men få förverkligar.

Båtmässan reserverar sig för eventuella ändringar. Mer om hela Båtmässans scenprogram hittar du på www.batmassan.se.

Top