Team Pro4u uppdaterar från dag 2 på Marstrand

Seglingarna på Marstrand fortsätter och gårdagen bjöd på otroligt bra väder, vind och sol, det kan inte bli bättre. Vi var på plats och fotade. Vi har även fått en uppdatering från Anders Björk från Team Pro4u. 

"ORCi SM fortsatte igår med dag två av tre och det blev tre race seglade. Förhållandena i Marstrand var återigen bra med fint väder och lite dåligt med vind på början av dagen som sen byggde på och blev en riktigt fin dag.

Vårt (Team Pro4u) första race idag blev inte bra med en misslyckad start där vi fick ta ett straff följt av ett felbeslut av kant på första kryssen och då blir man efter med ett för oss dåligt resultat. Men sedan i dagens andra och sista race stämde det bättre och vi seglade bättre och bättre under dagen och både starter, vägval, manövrar och farten var bra och kom tvåa i andra racet och vann det sista.

Search Magazine

Detta innebär att i ORCi klassen ligger vi nu tvåa på totalt 10,5 poäng där offshore racen räknats med 50% högre vikt och en segling räknats bort. Vår ORCi serie efter fem race är: 4,5 (plats 3), 3 (plats 2), (23), 2 och 1. Imorgon kommer det bli tre ytterligare race för att få 8 race totalt i SM. Inom ORCi klassen tävlar de svenska båtarna om SM segern och där är vi nu bästa svenska båt och i ledningen inför avgörandet idag.

- När vi väl får till en bra start och vi lyckas hitta någorlunda rätt vägval då är vi efter all träning svårtstoppade då vi är bra på våra manövrar samt kan hitta bra fart i båten och det gick riktigt bra i dagens två sista race, säger Joakim Hoppe fördäck.

Idag kommer SM avgöras och vi kommer försöka göra allt vi kan för att vinna hela ORCi klassen där Tyska Italia 9.98 IMMAC just nu leder, och också att försöka göra vad vi kan för att ta hem SM guldet i havskappsegling. Men det kommer troligen krävas att vi gör bra resultat i alla seglingar idag.

- Arrangemangen här på SM/MBBR har varit väldigt bra och det känns roligt att Sverige kan arrangera en sådan bra tävling med 73 båtar från flera länder. Vi tycker det är väldigt roligt att för första gången vara med i MBBR, säger Patrik Forsgren skeppare och rorsman."

Resultaten efter dag två av ORCi SM finns här.

Text: Anders Björk trim

Top