Team Pro4u i Baltic Offshore Week

Team Pro4u är på plats i Helsingfors i Finland för den första internationella kappseglingen sedan sommaren 2019. Här följer ett pressmeddelande signerat Anders Björk, trim samt mediaansvarig i laget.

Det känns kul att vi förhoppningsvis börjar se slutet på denna pandemi och att internationellt kappseglande är möjligt igen!
- Riktigt kul efter all vår träning att vi äntligen kan få börja kappsegla igen med båtar från andra länder och det blir en bra test för oss att tävla i Helsingfors, säger Sven Eriksson stortrim.

Baltic Offshore Week startar imorgon och det är ca 28 båtar i två klasser med och det skall bli roligt att tävla mot den Finska ORCi flottan. De ser ut att bli ganska lätta vindar och fint väder i helgen och man planerar sju race totalt, sex banrace och ett havsrace.

Idag har vi varit ute och tränat och haft en väldigt fin dag där vi tränat kortbana och starter och sedan på eftermiddagen kryssade vi ut till startområdet och sedan fick vi en fin läns hem. Imorgon tror vi att det kommer bli tre banrace och vi ser fram emot detta!

Vårt stora mål denna säsong är ORC VM i Tallinn där ca 130 båtar är anmälda. Som vanligt är klass C, där vi tävlar, den största klassen med störst konkurrens med 77 båtar anmälda.
- Vi hoppas att BOW kommer bli en bra tävling där vi får bra övning med flera båtar på startlinjen och att de 7 planerade racen kommer att trimma ihop oss än mer inför VM, hoppas bara att det blir vind hela helgen, säger Peter Thorwid taktik.

Mer information om BOW och resultat hittar du på balticoffshoreweek.org. Mer om Team Pro4u hittar du på  swe88.se samt lagets facebooksida Pro4uSailRacingTeam.

Text och foto: Anders Björk, Team Pro4u

Top