Team Pro4u även Finska och Estniska mästare i Havskappsegling

Segerns sötma är söt! Under helgen som gick (17-19 juni) kappseglade Team Pro4u i Baltic Offshore Week (BOW) i Tallinn och lyckades vinna klass ORC B och blev därmed Finska och Estniska mästare i Havskappsegling. Här följer en hälsning från gänget ombord. Vi lyfter på hatten och gratulerar!

I helgen blev vi Finska och Estniska mästare i Havskappsegling. För två helger sedan blev vi också Svenska mästare. Det innebär att vi just nu 2022 är regerande mästare i Havskappsegling i tre länder och det har aldrig hänt för oss tidigare, frågan är om någon svensk besättning i någon klass har varit regerande nationella mästare i 3 länder i en klass samma år? Vår serie under BOW var också mycket bra och vi lyckades ta 6 spikar av de 8 racen (de två race vi inte vann kom vi tvåa i, snittscore 1,25 under de 8 racen).

Team Pro4u även Finska och Estniska mästare i Havskappsegling. Foto: BOW 2022/Janis Spurdzins

Vi har nu varit med i 3 kappseglingar under 2022 med ” Malin” och lyckats vinna alla tre så här långt, återstår EM i Havskappsegling i Norge i augusti där vårt mål är att ta ett tredje EM-guld i den öppna klassen. Vi har ju tidigare vunnit EM i Pärnu 2015 och i Gdansk 2017.

Besättningen i Team Pro4u på 9 personer som tog årets andra och tredje nationella mästerskap i Havskappsegling var:

Emil Forsgren 
Zacharias Krafft
Emil Alnebeck
Pontus Dahl
Anders Björk
Peter Thorwid
Patrik Forsgren
Sven Eriksson
Joakim Hoppe

Mer om laget hittar du på swe88.se samt Facebook via @Pro4uSailRacingTeam.

Top