Team Gothenburg Racing berättar om kapsejsningen

Under gårdagen bjöd Team Gothenburg Racing på show med både bra seglingar och kappsejsning. Vi har pratat med teamet för att få en tydligare beskrivning av vad som hände vid det där märket egentligen... 


Till att börja med måste vi säga grattis till bra seglingar och tack för en bra show.

- Varsågoda! Vi hade en fantastisk dag på Marstrand. Vädret var kanon, seglingen var kanon och självklart var publiken kanon. Det är alltid roligt att segla på hemmaplan. Det har däremot inte varit helt lätt. Vår grupp har haft många duktiga seglare och racen har varit långt ifrån lätta. I vår grupp hade vi bland annat Phil Robertsson som både vann här förra året och nu senast i Australien.  


Hur har er säsong sett ut så här långt? 

- Vi har haft väldigt mycket och bra träning under hela året förutom nu sista månaden då vi mest har smygladdat. Vi har både varit en lång period i Australien och tränat mot teamen där och varit på hemliga träningar i Holland vilket vi verkligen kände idag har gett resultat. Starterna var med oss och med tanke på att det var en månad sen vi satt i båten tillsammans känns det kanon. 


Och de vi alla har väntat på, hur gick de egentligen till när ni välte? 

- Vi kommer in tre båtar jämsides inför första reech- märket, vi är innersta båten och leder vilket självklart känns bra. Sen precis vid märket när vi ska runda och falla av kommer båten ovanför och pressar sig in framför vilket gör att vi tvingas undvika kollision och fångar istället upp märket.

Bästa sättet att komma loss från ett sånt märke är att gippa och flyga skrovet högt för att det ska åka av och i den störda vinden från alla andra båtar var balansen svår och när den "riktiga" ostörda vinden kom var skrovet redan för högt och vinden tog tag och slog runt båten. Som tur är skadade sig ingen och vår hot seat älskade det. 

En exklusiv side-story: 

Innan start klagade Måns på att hans skor var för dåliga och tjejen på hot seat erbjöd sina skor vilket Måns snabbt nappade på. Sagt och gjort hade han numera tjejskor vilket han älskade och nu tänker behålla några dagar till. Om den härliga tjejen från DB Schenker som så snällt lånade ut sina skor läser detta kommer killarna tillbaka efter regattan med skorna, tack för visad hänsyn hälsar Måns. 

Vad väntar nu? 

Nu väntar en åttondelsfinal mot Taylor Canfield på torsdag runt lunch. Vädret står på vår sida resten av veckan och det ser ut att bli lätta vindar vilket är vårt starkaste kort. Taylor kommer definitivt drömma mardrömmar om vårt möte. 

Vi önskar killarna lycka till resten av veckan och hoppas de fortsätter bjuda på show. 

Top