Tapani Koskela har tilldelats det prestigefyllda Singoalla-priset

Tapani Koskela har tilldelats det prestigefyllda Singoalla-priset som ett erkännande för den omfattande biografin I have Won, I have Lost om konstruktören och seglaren Tore Holm (1896-1977). Boken ger djupa insikter i Tores bidrag till båtkonstruktion och segling.

Boken, som är utgiven av SYS, betonar vidare betydelsen av att bevara det rika seglingsarvet i de nordiska länderna.

Biografin I have Won, I have Lost

Biografin I have Won, I have Lost dokumenterar Tore Holms stora betydelse för skandinavisk segling och båtkonstruktion. Koskela beskriver det symbiotiska förhållandet mellan konstnärskap och ingenjörskonst i Holms skapelser. "Som fyrfaldig olympisk medaljör och visionär chef för ett välrenommerat båtvarv i Gamleby, inspirerar Tore Holm ännu i dag seglare över hela världen. Han förkroppsligar den klassiska segelsporten i Norden." säger Tapani.

Författaren Tapani Koskela

Koskelas omfattande forskning sträcker sig över trettio år och ger en gedigen insikt i Holms liv och arbete. Med arkivmaterial, intervjuer och historisk kontext målar biografin en levande bild av Holms utmaningar och framgångar. Boken är riktad till en bred publik intresserad av idrottshistoria och maritim kultur.
Tapani Koskela, till sitt yrke forskare, påbörjade sin litterära resa driven av en passion för sin 6mR-båten Silène III, ett mästerverk designat av Holm.

Tapani Koskela på Champagneregattan i augusti 2023. Foto: Facebook @HSSCYC / Kim Weckström

Singoallapriset

Singoallapriset delas årligen ut vid Klassikersymposiet för ett unikt bidrag till bevarande av klassiska segelbåtar. Priset är en hyllning till den ikoniska 150 kvadratmeters Skärgårdskryssare Singoalla som blivit en symbol för tidlös elegans och passionen kring det klassiska seglingsarvet.

Mer om boken samt hur du beställer den hittar du på sidan www.toreholmbiography.com.

Top