Tamp är hett mode

Vi seglare har ju alltid varit intresserade av tamp, men kanske framför allt för att ha på och omkring båten, inte på sig själv. Hur som helst så är det någon sorts trend just nu bland modeskapare att använda sig av tamp i olika plagg och accesoarer så som armband, halsband, tofflor och skor.


Armband är antagligen det som har slagit störst, det är även populärt att göra själv. Nedan är dock två armband från Proenza Schouler.


 

Kabinhake för att lätt kunna ta av och på armbandet.


Lite mer utstickade blå färg, svårare att matcha? (ca pris 1495sek)

Självklart finns det halsband också, både helt och hållet i tamp samt hybrider med mer traditionella material som läder och metall från Marni/Net-a-porter


Hybridhalsband, tamp, metall och läder, ca pris 3477 sek.

Mer tamp och vackra stenar, ca pris 3250 sek

Så nu till de häftigaste skor och sandaler. Sandalerna är dessutom i vitt och blått, väldigt marint, tyvärr får vi vänta till nästa sommar innan de släpps. De är från Hope.

Extremt snygga sandaler.

Här var det färgglada skor från Dior, med dem på står man ut från mängden på regattamiddagen!

ca pris 7565 sek

Det känns som våra tampproducenter inte riktigt har sett möjligheter till nya produkter och marknader. Kanske är det en någon seglare som är flink med splitsnålen som kommer vara först med liknande produkter av riktig tamp, det ser ju inte ut som dynema i diordojjan.


Top