SYS seglingar i sommar

Sail Yacht Society (SYS) har genom åren lagt tid och kraft på trevliga sammankomster med kappsegling på en kamratlig nivå. Klubben har också skapat en serie över sommaren där man samlar på poäng för att få en resultatlista till höstens avslutningsmöte då pristagarna presenteras och får fina pokaler.

Till sommaren kör SYS med det upplägg som infördes 2023. Totalt ingår preliminärt nio seglingar. I varje segling får 1:an 8 poäng, 2:an 5, 3:an 4, 4:an 3 och 5:an 2. Positionen (1:a, 2:a o s v) gäller bara den inbördes ordningen av de SYS-båtar som deltar i respektive tävling och övriga båtars resultat påverkar inte poängen. Man räknar sina tre bästa resultat över sommarens seglingar. Om det är <5 deltagare reduceras poäng som delas ut i relation till hur många SYS-båtar som var med och avrundas.

Programmet nedan är preliminärt:

25 maj BOO FYR – LILLA SKRATTEN, ARRANGÖR SS GÄDDVIKEN
8 juni PETER NORLIN MEMORIAL
15 juni OLLES KANNA
15 juni BIG BOAT RACE
28 juni GOTLAND RUNT ARCHIPELAGO RACE
28 juni – 3 JULI GOTLAND RUNT CLASSIC
7-10 augusti SANDHAMNSREGATTAN CLASSIC
17 augusti HÖSTPOKALEN
31 augusti SKÄRGÅRDSKRYSSARENS DAG

Sail Yacht Society (SYS) bildades 1990 med syfte att bevara de äldre segeljakter som finns i landet. Klubben och allt nödvändigt vetande om respektive evenemang nämnt ovan hittar du via sailyachtsociety.se.

Top