Svensksuccé på Chicago Match Cup

Igår började Chicago Match Cup som är den näst sista deltävlingen innan finalen i Kina, på 2017 års upplaga av World Match Racing Tour.


Tävlingen börjar med att lagen delas in i tre grupper av sex i varje. Under de två första dagarna seglas ett antal fleetrace där resultaten bestämmer vilka som möts i åttondelsfinalen. Bara två lag åker ut efter fleetracingen.

Första dagen hann två av grupperna segla och i grupp två stod våra svenskhopp Essiq Racing Team med Nicklas Dackhammar vid rodret stod för en fin prestation och ligger tvåa i sin grupp. Gruppen leds av Chris Steele som har den svenska Search Magazine skribenten Fredrik Aurell ombord.

Resultat grupp 2:

Chris Steele, 36 Below Racing, 7p

Nicklas Dackhammar, Essiq Racing Team, 13p

Ian Williams, Gac Pindar, 18p

Evan Walker, KA Match, 21p

Matt Jerwood, Redline Racing, 23p

Quentin Delapierre, Team Lorina-Golfe du Morbihan, 23p

Grupp ett leds av förhandsfavoriterna Spindrift Racing med Yann Guichard som rorsman tätt följda av China One Ningbo ledda av Phil Robertson.

Grupp tre har inte hunnit segla, men för oss svenskar är det en riktigt intressant grupp med svenska seglare i tre av lagen. Holger Tidemand seglar med PJ Postma, Pontus Dackhammar med Markus Edegran och Jakob Wilson med David Gilmour.

Chicago Match Cup den sista tävlingen inför WMRT-finalen i Kina i slutet på Oktober. De 18 högst placerade lagen får en inbjudan till finalen där vinnaren tar hem ett VM-guld i match racing.

Så här ser totalställningen ut just nu på WMRT:

Imorgon börjar åttondelsfinalerna och således livesändningen. Vi kommer att dela den på Search Magazines facebooksida.

För fullständiga resultat, besök wmrt.com.

Top