Svenskkollen dag 1 på Världscupen

På tisdagen drog årets första världscuptävling igång i Miami. Drygt 540 seglare från 50 länder är på plats för att mäta sina krafter. Av de åtta svenska besättningar började Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar bäst med en femteplats i 470.


Vindarna i Miami lät vänta på sig. Men till slut kom några klasser iväg under eftermiddagen. Sex av totalt tio klasser fick åtminstone ett race. Men exempelvis Laser Radial (med Josefin Olsson) och Finnjolle (Max Salminen och Johannes Pettersson) fick vänta förgäves på att få starta.

Biscayne Bay utanför Miami var mer mentalt krävande än fysisk denna dag. Men som vanligt på en startdag så var taktiken hos de flesta att minimera risker och undvika de stora misstagen.

Förutom en femteplats för Carl-Fredrik och Marcus, i det enda race som kördes i 470, så seglade Anton Dahlberg/Fredrik Bergström in på en 15:e plats i samma klass.

I damklassen i 470 blev Olivia Bergström/Lovisa Karlsson 14:e båt av totalt 34 startande i klassen.

I 49er fick man till två race, men det blev ingen lyckad dag för de två svenska besättningarna. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark ligger 23:a efter att ha blivit 26:a och 21:a medan Fritiof Hedström/Otto Hamel är på 30:e plats (32-23).

- Miami bjöd på lätta vindar och trixiga förhållanden och vi fick det inte att stämma idag. Men det är många race kvar och vi tar revansch imorgon, skriver Carl P Sylvan och Marcus Anjemark på sin FB-sida.

Regattaorganisationen kommer att försöka ta igen förlorade race under onsdagen. Prognosen lovar lite mer vind och första start är planerad till kl. 11:00 (lokal tid)

Läs detaljerade resultat här.

Text Mats Olsson / SSF

Top