Svensk arrangör för NM i CB66

Halmstads Segelsällskap arrangerar Nordiskt Mästerskap i CB66 i Halmstad 30 september till 1 oktober. 23 båtar från Sverige och Danmark kommer till Halmstad kommande helg för att segla Nordiskt Mästerskap i CB66. Nedan följer en pressrelease från Halmstads Segelsällskap.


Under två dagar kommer många korta kappseglingar att genomföras utanför Halmstad och NM är också finalen i Nordic Sailing League (mer info på Facebook).

Halmstad är väl representerat med tre besättningar och det finns goda möjligheter att någon eller några av hemmaseglarna hamnar på pallplats.

– Det är väldigt roligt att klassen lyckas samla ett så här stort fält med de absolut bästa seglarna i klassen. Vi upplever att intresset för CB66 har fått ett uppsving de senaste åren och det är naturligtvis väldigt roligt, säger Anders Hellekant från Halmstads Segelsällskap som själv deltar.

– Att det dessutom är på hemmaplan är ett stort plus och det är tack vare många idella krafter i Halmstads Segelsällskap som gör detta NM möjligt, poängterar han.

Med tanke på att det ser ut att bli mycket vind och fint väder kan man räkna med spektakulära och fartfyllda race på vattnet utanför Halmstad.

– Det ser ut att bli perfekta förhållanden för oss. Intensiva och fartfyllda seglingar, säger Anders Hellekant.

Top