Sugen på att segla M32? Nu finns möjligheten!

Drömmer du och ditt seglingslag om att ta nästa steg? När M32-serien drar igång för säsongen under mars månad finns det möjligheter för hungriga lag. 

Under 2019 års säsong kommer Aston Harald, som bygger M32, att ställa två båtar till förfogande: den första båten kommer att lånas ut till ett “utvecklingslag” dör att fortsätta traditionen från M32 Academy, det skulle till exempel vara ett ungdoms- eller tjej- eller lokalt lag som vill ta ett kliv framåt och tävla mot proffs och owner-driverbesättningar.  

Den andra båten kommer att vara en testbåt för lag som kommer från enskrovsklasser men vill testa och uppleva fart och adrenalinfylld flerskrovsegling för första gången. Lagen kan även paras ihop med erfarna M32-seglare om så önskas. 

“Det ger folk chansen att få komma ut och testa, utan att de behöver rigga på och av. Det är bara att dyka upp till eventet, segla och sen ha det trevligt mellan raden” säger Ian Williams, Vice Ordförande i klassförbundet. 

En “avfrostning och uppvärmnings”-regatta kommer att äga rum i Sanremo, Italien den 21-24 mars, två månader innan M32 Europa Series drar igång på riktigt i Maj. Touren 2019 kommer touren bestå av sem tävlingar i Sverige, Italien och Holland. 

Schema 

San Remo, Italy - 22-24 March (icke poänggivande uppvärmningsevent)

Marina di Pisa, Italy - 24-26 maj

Medemblick, Holland - 21-23 juni

Marstrand, Sweden - 19-21 juli

Stenungsund, Sweden - 15-17 augusti (två dagar inshore racing följt av Tjörn Runt)

Pre-Worlds, Riva del Garda, Italy - 24-25 augusti

M32 World Championship, Riva del Garda, Italy - 26-30 augusti

Intresserade lag kan kontakta Mattias Dahlström,  mattias.dahlstrom@astonharald.com för ytterligare detaljer gällande båtarna. 

Top