Stockholm International Team Race Regatta

Nu är det dags för Stockholm International Team Race Regatta igen. Sista helgen i maj, 23-26 maj bjuder Gamla Stans Yacht Sällskap på spännande kappsegling mitt i Stockholm, på Strömmen, mellan Djurgården och Skeppsholmen. Kajerna vid Stadsgården och Fjällgatan erbjuder perfekta åskådarplatser med utsikt över tävlingsområdet och regattan som annordnas för fjärde året i rad.
 
Sex lag från klubbar runt om i världen är inbjudna:
Royal Thames Yacht Club, GBR 
Newport Harbor Yacht Club, USA
New York Yacht Club, USA 
Yacht Club Costa Smeralda, ITA  
Royal Swedish Yacht Club, SWE 
Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE
 
Regattan, som startar på Nya Djurgårdsvarvet torsdag den 23 maj, pågår i tre dagar. Fredagen 24 maj och lördag 25 maj pågår seglingarna mellan kl 10.00 och 16.00, och ubde söndagen den 26 maj blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 15.00. Prisutdelning sker på Nya Djurgårdsvarvet direkt efter sista finalen med Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr är prisutdelare.
 
Stockholms stad är även i år huvudsponsor och har döpt regattan till Stockholm International Team Race Regatta. Stockholms stad ser detta event som ett utmärkt sätt att förmedla kännedomen om Stockholm i världen och en bra kanal att marknadsföra Stockholm - The Capital of Scandinavia. 

Följ tävlingen på GSYS hemsida

Top