Stockholm International Team Race Regatta 25-28 maj

Stockholm International Team Race Regatta 25-28 maj på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen.

Gamla Stans Yacht Sällskap arrangerar för andra året i rad en internationell Team Race Regatta i Stockholm. Den unika tävlingsarenan, mitt i en av världens vackraste huvudstäder, har väckt stor uppmärksamhet och intresse i hela den internationella seglarvärlden.

En nyhet för året är att Stockholms stad går in som huvudsponsor och även namnger regattan till Stockholm International Team Race Regatta. Stockholms stad ser detta event som ett utmärkt sätt att förmedla kännedomen om Stockholm i världen och en bra kanal att marknadsföra Stockholm - The Capital of Scandinavia.

På bästa publikplats, mitt i Stockholm mellan Djurgården och Skeppsholmen, bjuds här på gratis underhållning med rafflande seglingar där sex lag från några av de ledande yachtklubbarna i världen möts:

Royal Thames Yacht Club, GBR

Royal Yacht Squadron, GBR

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Yacht Club Costa Smeralda, ITA

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

Regattan pågår i tre dagar och startar fredagen 26 maj med seglingar mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen den 28 maj blir det finalseglingar, också mellan kl 10.00 och 14.00. Prisutdelning sker på Nya Djurgårdsvarvet kl 18.00.

Team Race är en lagkappsegling där varje lag består av åtta seglare fördelade på två båtar, totalt används sex båtar. Det är en tävling som är kul att titta på, en kort kryss-läns-bana med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna.

Mer information samt uppdateringar hittar du på www.gsys.nu och facebooksidan Gamla Stans Yacht Sällskap.

Top