Stockholm International Team Race Regatta 25-28 maj 2017

Stockholm International Team Race Regatta går i år av stapeln den 25-28 maj på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen. Här följer ett pressmeddelande från arrangören Gamla Stans Yacht Sällskap.

Gamla Stans Yacht Sällskap arrangerar för andra året i rad en internationell Team Race Regatta i Stockholm. På bästa publikplats bjuds här på gratis underhållning med rafflande seglingar där sex lag från några av de mest kända och framgångsrika yachtklubbarna i världen möts:

Royal Thames Yacht Club, GBR

Royal Yacht Squadron, GBR

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Yacht Club Smeralda, ITA

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

Regattan pågår i tre dagar och startar fredagen 28 maj med seglingar mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen den 28 maj blir det finalseglingar, också mellan kl 10.00 och 14.00. Prisutdelning sker på Nya Djurgårdsvarvet kl 17.00.

DET HÄR ÄR TEAMRACING

Team Racing är en lagsegling där två lag med två båtar var tävlar mot varandra, alla båtar är lika. Det är en tävling med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna. Resultaten från varje lag kombineras för att avgöra vem som vinner

Med två båtar i laget gäller det att inte en båt i laget blir sist, här måste laget hjälpas åt. Om en båt kommer efter eller hindras av det andra laget måst lagkamraten vända tillbaka och hjälpa till. Här finns många trix och knep för att kontrollera det andra lagets båtar, det räcker inte att kunna segla snabbt, man måste kunna Team Racing taktik.

Tävlingarna seglas på en mycket kort, 5 till 10 minuter, kryss¬-läns-bana, där rundningsmärkena skall rundas från styrbord (höger) precis som i Match Racing.

Seglingen direktdöms av domare på vattnet och av seglarna själva. Den båt som anser sig förfördelad sätter en röd flagga eller påkalla domarens uppmärksamhet med en gul flagga. Grön flagga så avslås protesten, röd flagga måste den felande båten ta ett straff genom att göra ett straffvarv. Om den felande båten självmant tar straffet halveras det.

Mer information hittar du på Gamla Stans Yacht Sällskap hemsida www.gsys.nu. På Facebook hittar du sällskapet som Gamla Stans Yacht Sällskap.

Top