Statusuppdatering Middle Sea Race (video)

Rolex Middle Sea Race är nu inne på sitt tredje dygn. De snabbaste båtarna har gått i mål. MOD70:an Argo tog både linehonour och satte nytt rekord för flerskrov med tiden 33 timmar, 29 minuter och 28 sekunder. Bland kölbåtarna var Comanche snabbast med tiden 40 timmar, 17 minuter och 50 sekunder som även det räckte till banrekord.

Tom Slingsby seglade ombord Comanche och delade klippet nedan på sin facebooksida med kommentaren (fritt översatt): "Älskade att vara en del av Comanches besättningen i Rolex Middle Sea Race. Vi slutade med att ta både linehonours och slå banrekord. Jag har beundrat den här båten i åratal, så glad att äntligen fått tillfälle att segla henne. Fantastisk båt och ett fantastiskt gäng. Tack @racingsf för filmen."

Comanche. Foto Rolex / Kurt Arrigo

Här följer status för de fyra båtarna som vi har haft ögonen på lite extra då de har någon form av svenskanknytning (har vi missat någon får du gärna hojta till på Facebook alternativt skicka ett mail till media@searchmagazine.se).

Zeroemission (TP52, finsk flagg, med Christian Harding i besättningen) kappseglar fortfarande men kommer gå i mål någon gång nu på morgonen. Matador (Elliot 44 CR, Jonas Grander) närmar sig också mål. BLUR (J/111, Peter Gustafsson) och Kiboko Tatu (Arcona 380, amerikansk flagg, Olof Granander) ligger i närheten av varandra och har kvar att runda Lampedusa innan slutspurten mot mållinjen. Just nu ser BLUR ut att leda IRC Corinthian.

Trackern tisdag morgon. Bild: www.rolexmiddlesearace.com

För snart ett dygn sedan uppdaterade Blur Sailing Team sin facebooksida enligt följande (fritt översatt): "Rundar Siciliens nordvästra udde. Blåsigt igår natt, skörade A3 och satte nytt fartrekord: 24,33 knop. Nu är vinden lättare och några större båtar har parkerat framför oss. JPK 11.80 Sunrise är helt borta, men vi har Rossko Racer i sikte."

Foto: Blur Sailing Team

Senaste uppdateringen från Matador Sail RAcing Team (Facebook) är även den snart ett dygn gammal (fritt översatt): "Blåsigt igår med byar på 35 knop. A4 och A6 är nu borta. Och en av våra rattar är sönder. Men med vind kommer fart. Innan seglen skörades. Vi kämpar på och passerar nu ön Pantarella, väst om Sicilien, solen skiner och det är helt underbart."

På sidan www.rolexmiddlesearace.com har du all information och mängder med sköna bilder. Trackern hittar du i menyn. Resultatlistan ligger under "RACE" i menyn.

För dig som vill återuppleva starten har vi lagt in sammandraget nedan:

Top