SSL Team Sweden på startlinjen igen

Då börjar det dra ihop sig för åttondelsfinal och svensk fägring i SSL Gold Cup. Enligt plan väntar nu fem dagar med intensiv kappsegling. Hela härligheten streamas och för dig som önskar en nedkokad sammanfattning ur ett svenskt perspektiv sänds ett sådant på TV4 Play+ varje kväll efter racing klockan 20:00.

SSL Team Sweden är på plats på Gran Canaria och har nu en hel dag på sig att segla in sig och värma upp samspelet innan första skarpa startskottet. Till rors har vi rutinerade Mattias Rahm och resten av gänget är inge gröngölingar direkt heller (surfa nedåt för namn och position).

Foto: Martina Orsini/SSL

Sveriges grupp består av Frankrike, som var klar sedan tidigare, samt Portugal och Slovenien som båda kvalat in till från 1/32-finalen.

LAGUPPSTÄLLNINGEN

Fördäck Emil Forsgren
Mastman Jakob Gustafsson
Pit Fredrik Aurell
Grinder Anders Gustafsson
Trim Otto Hamel
Trim Anna Drugge
Storskot Jimmy Hellberg
Taktik Jesper Stålheim
Rorsman Mattias Rahm

Reserv och coach Ida Elfving

De sista 1/16-finalerna avgörs i skrivande stund (16-20 november). Lag som är rankade mellan 24-17 möter de lag som kvalat sig vidare från grundomgången. Återigen delas lagen in i grupper om fyra med de två bästa från varje grupp som tar sig vidare till 1/8-finalerna.

Det svenska laget kommer att börja tävla i 1/8-finalen med start den 21 november, tillsammans med de lag som är rankade mellan plats 16-9 och de lag som tagit sig vidare från 1/16-finalerna. Övriga lag som går direkt in i 1/8-finalerna är USA, Argentina, Polen, Brasilien, Schweiz, Norge och Frankrike.

Finalseglingarna äger rum den 3 december.

Mer information om Star Sailor League: www.starsailors.com
Följ SSL Gold Cup: www.goldcup.starsailors.com

Sverige börjar segla i 1/8-finalen med start den 21a november. Foto: SSL Gold Cup

Seglingarna streamas live på både YouTube @Starsailor och Facebook @SSLGoldCup. Klockan 20:00 efter varje tävlingsdag kommer det också sändas ett svenskt studio-sammandrag på TV4 Play+. Programmen repriseras dagen efter vid 18:00 på TV4 Sportkanalen. Avsnitten kommer även finnas tillgänliga på att se på TV4+ i efterhand. Ett abonnemang på kostar 59 kr / månad utan bindningstid.

För att få en känsla av vad som väntar inkluderar vi sista sammandraget från sextondelsfinalen.

Top