SSL Gold Cup-finalen inställd

I söndags eftermiddag (den 9 oktober) landade ett pressmeddelande från arrangörerna av SSL Gold Cup på redaktionen. Den stora finalen, bara ett par veckor bort, ställs in och skjuts på framtiden. Orsaken sägs vara logistiska och tekniska utmaningar i kombination med rådande omvärldssituation.

Finalen skulle gått av stapeln mellan den 28 oktober och den 20 november i Bahrain. Sverige (@SSLTeamSweden), med Max Salminen i spetsen, var laddade och klara att kliva direkt in i åttondelsfinalen den 8 november. Att tävlingen nu skjuts på framtiden är naturligtvis en stor besvikelse för alla inblandade, inte minst de 40 internationella lagen som skulle stått på startlinjen.

Star Sailors League (SSL) grundades 2013 som ett internationellt evenemang för starbåtsseglare med en rejäl prispeng i potten. Finansiär var schweizaren Michel Niklaus. Fem år senare lanserades SSL Gold Cup med bas i Schweiz och modifierade RC44:or som verktyg. Genom ett egenutvecklat rankingsystem identifierades 56 internationella lag som skulle göra upp om världsmästartiteln "bästa seglingsnationen". En pandemi senare var man äntligen redo att dra igång den slutgiltiga fighten med 1/32-final. I maj avslöjades Bahrain som värd för "seglingens fotbolls-VM" som nu är inställt.

Trots bakslaget står målet att genomföra finalen fast. Mer information om detta utlovas inom kort.

Top