SRS har fått klassförbund och SM-status

Svenska Havskappseglingsförbundet är numera klassförbund för SRS och redan i slutet av juli arrangeras för första gången, i samarbete med Simrishamns Segelsällskap, Svenskt Distanskappseglingsmästerskap enligt SRS, både i fullcrew och shorthanded.

I samband med SSF:s årsmöte Seglardagen och därefter SHF:s årsmöte utsågs Svenska Havskappseglingsförbundet till klassförbund för SRS och uppdrogs åt förbundet att utse arrangör av Svenskt Distanskappseglingsmästerskap enligt SRS, såväl i fullcrew som i shorthanded. SSF:s Tävlingsreglemente 2021 sätter ramarna för kappseglingarna och Simrishamns Segelsällskap har åtagit sig att i samarbete med SHF redan denna sommar anordna dessa de första två mästerskapen i SRS.

Båda mästerskapen kommer att arrangeras i Simrishamn den 26-29 juli i samband med evenemanget Sail Österlen och Hanöregattan. Inbjudan kommer att avse Svenskt Distanskappseglingsmästerskap enligt SRS, ett mästerskap i klassen fullcrew och ett i klassen shorthanded, enligt följande preliminära tidsprogram.

Måndag 26 juli Registrering och kontroll samt invigning
Tisdag 27 juli En distanskappsegling
Onsdag 28 juli Två distanskappseglingar
Torsdag 29 juli En distanskappsegling (minst 6 timmar) samt avslutning

Mer information och formell inbjudan hittar du på www.sailosterlen.se (om den inte ligger där redan kommer den snart).

Top