Spela Vendèe Globe virtual regatta!

Vinterns stora happening, vendèe globe är i gång och självklart kan man deltaga själv i tävlingen. Precis som Volvo Ocean Race hade ett online spel, har även Vendèe Globe det. Med Virtual Regatta kan man utmana sina kompisar och alla andra om vem som är den bästa torrseglaren.


Spelet bygger på samma båtar och bansträckning som IRL tävlingen, så det är bara att välja om man vill köra Hugo Boss, Marcif, Bank Popoularie eller någon av de andra 17 båtarna.

Välj båt

För de som spelade Volvo Ocean Race Spelet kommer mycket att kännas bekant, det gäller att optimera kurs och segel efter hur vädret ändras och de prognoser som finns tillgängliga. Om man skall göra det riktigt bra så måste man uppdatera sin kurs flera gånger om dagen och gärna även under natten, det är så det är att vara seglare i Vendèe Globe. Om man inte vill få nattens sömn förstörd så kan man köpa till lite hjälp i form av autopilot men det är det ju självklart ingen som gör...

Sätt ut din kurs

Det går även att köpa till fler segel som code 0 och gennacker, från start har man endast spinnacker och fock.

Även om racet började för två dagar sedan så kommer du inte att behöva starta från Les Sables d O`llone utan kan ansluta i mitten av klungan, så att du har chansen att ta hem segern om ca tre månader.

För att komma in i spelet måste man klara sig igen en första kuggfråga, om man inte svara rätt här är det nog ingen ide att fortsätta.

Svara rätt!

Top