Sneak-peek uppe på däck och nere i salongen veckans viralare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 6 klättar Magnus Lundgrens visning av Arcona 50 direkt från golvet på båtmässan Boot Düsseldorf.

Upp till andra plats seglade Emil Bengtsons VM-resa nere i Adelaide blev som resulterade i en biljett för ILCA 7 till OS senare i sommar. Nu väntar en spännande säsong för Emil som måste visa framfötterna för att övertyga SOK att han skall med till Marseille. Tredje och fjärde plats erövrades av vår egen webbredaktör till lika 49er-seglare Johan Bengtsson (Veckans Seglare) samt min gode vän Liz Wardley som inte bara rott över Atlanten utan också satt rekord för tjejer solo. In på femte plats snek sig vårt besök på Svenska Mässan i Göteborg och samtal med Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

Med det önskar vi dig en rivande start på veckan. / Anna-Lena Elled

1. Magnus visar Arcona 50 - The European Yacht of the Year

Varje år utses European Yacht of the Year i samband med båtmässan Boot Düsseldorf. Inte mindre än 21 båtar har testats av en jury om 12 personer som utsett 5 vinnare. Vi gratulerar svenska Arcona Yachts som kammade hem segern i kategorin "lyxkryssare" med sin Arcona 50.

2. Emil gjorde det - svensk nationsplats i ILCA 7

Sista dagen av ILCA-VM i Adelaide blev en avslutning utan kappsegling. Därmed är det klart att Emil Bengtson tar en svensk nationsplats till OS 2024. Onsdagen inställda seglingar innebär att Emil slutar sjua bland de nationer som var på jakt efter en av de sju OS-platserna som stod på spel under mästerskapet.

3. Veckans seglare: Johan Bengtsson

Veckans seglare heter Johan Bengtsson, är 20 år gammal och seglar för GKSS. Johan seglar sedan ett halvår tillbaka 49er tillsammans med Jonathan Llado Krensler och är ett av våra framtida OS hopp.

4. LIZ KROSSADE REKORDET

English Harbour, Antigua, efter 44 dagar 4 timmar och 47 minuter, ensam i en roddbåt på banan som sträcker från La Gomera till Antigua. Liz slog därmed rekordet för tjejer med råge. Missa inte klippen längst ner.

5. Båtmässan i Göteborg - en försmak av sommaren

Vi träffar Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg, dagen innan portarna slår upp för press och bransch. Verksamheten på golvet är febril, det är ännu många bitar som skall falla på plats, men Jacob försäkrar att allt är under kontroll, samtidigt som han berättar om några av godbitarna. Båtmässan håller öppet mellan den 3-11 februari.

Top