SM i E-segling igång

Svenskt Mästerskap i e-segling är öppet för alla som vill. Mästerskapet genomförs i Virtual Regatta Inshore och består av en serie deltävlingar som löper under tidiga vintern 2024.

SM i e-segling genomförs med applikationen Virtual Regatta Inshore. Sex kvaltävlingar seglas i en kvalomgång med vardera fem kappseglingar. Därefter avgörs mästerskapet med en final för de 14 bästa tävlande efter kvaltävlingarna samt 6 wildcards som tävlingsledningen förbehåller sig rätten att dela ut. Tävlingen seglas i klasserna J/70, Offshore Racer, Fareast 28r, 49er och F50.

Varje kappsegling har ett max startfält på 20 tävlande. Om fler än 20 tävlande deltar på en kvaltävling delas fältet upp i flera grupper. Under den första kvaltävlingen den 10 januari tävlade totalt 74 seglare i 4 grupper. Vid första kvaltävlingen lottades de tävlande till olika grupper. På de följande kvaltävlingarna baseras gruppindelningen på resultat/ranking, men nya tävlande lottas till grupp.

Vem som blir svensk mästare i e-segling avgörs i en final där de som placerat sig topp 14 i grundomgången får delta och där möta de 6 svenskar som får wildcards från tävlingarna på Båtmässan i Göteborg den 11 februari och tjejtävlingen på Allt för sjön i Stockholm den 10 mars.

I topp 3 efter första grundomgånden som seglades igår kväll den 10 januari har Furan 1 (Rickard Furusten) seglat hem första placeringen, följt av SRG88 (Sara Granberg) på andraplats och dirksson (Dirk Scherer) på tredje plats.

Datum för kvaltävlingarna

Kvaltävling 1: 10 januari (se gårdagskvällens livesändning här)
Kvaltävling 2: 17 januari
Kvaltävling 3: 24 januari
Kvaltävling 4: 7 februari
Kvaltävling 5: 14 februari
Kvaltävling 6: 21 februari

Final

Finalen kommer precis som 2023 att avgöras på båtmässan Allt för sjön, Stockholm, söndagen den 10 mars. Det blir en tjejfinal där de 3 bästa går vidare till finalen.

Samtliga deltävlingar och finalen sänds live via Twitch på kanalen Swedish esailing.

Top