Slutspurten

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Säsongen börjar lida mot sitt slut men it ain't over until the fat lady sings. Den ack så spännande slutspurten återstår, med flera härliga och spännande tävlingar i kalender (se exempel nedan), inte minst prestigefulla Seglingens Mästare där alla årets svenska mästare möts för att göra upp och den slutgiltiga titeln.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

24-25 september: SM sprintsegling

GKSS arrangerar SM i sprintsegling. Inbjudan till tävlingen delas ut via ranking, SM-kval och wildcard. 18 lag står på startlinjen. Mer information hittar du på facebooksidan Svensk Sprintsegling.

Fjolårets Skarpa sprint sm arrangerades av KSSS på vattnet utanför Saltsjöbaden. Foto: Svensk Sprintsegling

24-25 september: Stena RoRo Lag-SM Optimist

Lag-SM hålls oftast i månadsskiftet september-oktober och i år arrangeras tävlingen av Rörviks Segelsällskap. Klubbarna tävlar med fyramannalag i matcher med två lag som seglar mot varandra.

Lag-SM 2021. Foto: Search Magazine

1-1 oktober: KSSS Olympic Class Regatta

Första helgen i oktober avgörs traditionsenligt KSSS stora säsongsavslutning för Sveriges och nordens alla jolleseglare med 300-400 jollar på olika banor på Baggensfjärden. KSSS ambition är att KSSS Olympic Class regatta skall vara en spännande och rolig säsongsavslutning för Sveriges och Nordens alla jolleseglare - från de yngsta optimisterna till landslagsseglarna i SWE Sailing Team.

Hamnplanen och bryggorna är så fulla av positiv energi och i samlingspunkten centralt på hamnplan finns något värmande. Det kan behövas.

De inbjudan klasserna är; Optimist, Zoom 8, ILCA 4/6/7, 29er, RS Feva, Europe Class, RS Aero 5/7, 49er, 49er FX, IQ Foil och IQ Foil youth.

8-9 oktober: Seglingens Mästare

I Seglingens Mästare möts årets Svenska Mästare och gör upp om vem som är bäst när det gäller. I år avgörs den prestigefulla tävlingen i Marstrand. Seglingarna pågår nära land på korta, intensiva banor så att det är lätt att ta del av all action på plats. Tävlingen live-sänds också.

Fjolårets Seglingens Mästare Marcus Westerlind med besättningen av Oskar Ljung, Magnus  ”Mango” Augustsson och Viggo Westerlind. Foto: Daniel Stenholm

15-16 oktober: Kval till Allsvenskan

Klubbar som är medlemmar i Svenska Seglarförbundet är välkomna att delta på Kval Allsvenskan 2023 för att tävla om de tre platser som finns att tillgå inför nästa säsongs Allsvenska. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar som tillhandahålls av SSF. Deltagarantalet är begränsat och tre platser är vikta för de tre klubbar som fick placeringarna 16, 17 och 18 på Allsvenskan 2022; Örnsköldsviks SS, Stockholms 606 Klubb och SS Kaparen.

Top