SK30 PANI TOG SEGERN FÖR ANDRA ÅRET I REGATTAN TILL PETER NORLINS MINNE

Segraren SK30 Pani (Foto Olle Appelberg). Vill du se fler bilder? Klicka och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

Andra dagens segling i Peter Norlin Memorial Classic i Stockholm bjöd på hyggligt bra vindar, också idag ostliga. Det innebar start vid Beckholmen med en lång kryss, rundning av Fjäderholmarna vidare till Loudden, runt Fjäderholmarna igen och avslutning med en lång läns, totalt 11 distans.

Segrare blev SK30 Pani, med kustkryssaren Winnie som tvåa och Mälar 22 Colibri som trea. R10 Itaka gjorde en fin segling och slutade fyra, jämfört med en tiondeplacering på lördagen. SK75 Bacchant tog också idag femteplatsen och M22 Gun blev sexa.

Resultatet för hela regattan blev att Pani med Janne Nystedt vid rodret segrade och det för andra året i följd. Colibri tog andraplatsen, Winnie blev trea, följd av Gun med Bacchant som femma och Itaka som sexa.

För tio av de 13 båtarna var regattan den första delseglingen i Classic Yacht Cup Sweden och där är de sex främsta nu: 1) Colibri, 2) Winnie, 3) Bacchant, 4) Itaka, 5) albatrossen Två Bröder och 6) Ö10 Velella.

Fullständiga resultatlistor kommer att publiceras på arrangörens hemsida www.sailyachtsociety.se.

TEXT OCH FOTO OLLE APPELBERG

Top