Sjöskolan startar seglarskola tillsammans med Gamla Stans Yacht Sällskap

Sjöskolan på Beckholmen startar under våren 2018 seglarskola i samarbete med Gamla Stans Yacht Sällskap. Perfekt för er som bor centralt i Stockholm. Dessutom får man ju betala med sitt friskvårdsbidrag! Nedan följer ett pressmeddelande från Sjöskolan.


- Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda seglarskola centralt i Stockholm. Seglarskolan är en naturlig utveckling för fritidsdelen av skolan. Elever som har gått förarintyg- och kustskepparkurser frågar ofta om fler möjligheter att komma ut på sjön, än vad vi har kunnat erbjuda tidigare, säger Stina Jansson, VD för Sjöskolan.

- I Gamla stans Yacht Sällskap(GSYS) har vi under en tid funderat på hur vi skulle kunna starta seglarskola med våra J80. Nu har vi i Sjöskolan funnit en partner som har alla möjligheter att få det att fungera, vilket vi är mycket glada för säger Christer Salen, ordförande i GSYS.

- Båtarna vi använder är J80, och liknar de båtarna (J70) som används i Allsvenskan i segling. J80 är en liten kölbåt, är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Vi utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar initialt på vattnet runt omkring Beckholmen.

För frågor kontakta:

Stina Jansson alt. Gerhard Chronholm på 08-661 09 09 info@sjoskolan.se www.sjoskolan.se

Christer Salén, Gamla Stans Yacht Sällskap 0707-17 37 23 christersalen@oscaria.se www.gsys.nu

Top