Sjöräddningsappen, mer än bara väder!

Det har blivit dags att tipsa om en ny app, Sjöräddningens Kustväder. Detta är inte vilken väderapp som helst, det är sjöräddningens väderapp och det har funktioner som kan vara bra att ha på krogen eller i en nödsituation på havet.


Vi börjar med vädret, här finns prognoser för en mängd olika orter runt vårt land i text och bildformat. Timme för timme med alla normala storheter som vindstyrka, vindriktning, ström, vågor, lufttemp, vattentemp och lufttryck.

 

Välj ort för prognos

Prognos för varje timma i text format

Väder för varje timma i bild

Skicka din position med SMS

Det som skiljer sjöräddningens app mot andra är funktionerna, position, nöd nr och stöd oss. Position, visar din båts position och kan smidigt, med ett knapptryck, skickas iväg med SMS. Det är kanon om t.ex. motorn har gått sönder och man behöver bogseringshjälp av en kompis eller av sjöräddningen.

 

Nödsamtal är genvägar till nödnumret 112 och till sjöräddningens jour.

Så till stöd oss, det är den här funktionen som kan vara riktigt bra på krogen. De flesta känner till uttrycket att vaska, tanken är att man t.ex. beställer in två öl men dricker bara den ena, den andra häller man i vasken. På detta sätt visar man att man har för mycket pengar och således är ett kap. Med stöd oss funktionen kan man snabbt slänga iväg en gåva till sjöräddningen och på så sätt visa att man är ett kap.