Shogun 43 klar för provsegling till hösten

Svenska Shogun Yachts båtar ritas och byggs av ett team med över 60 års erfarenhet av att utveckla familje- och kappseglingsbåtar med målet att förena det bästa av två världar i en sportig och läcker design. Båtarna byggs i Sverige i samarbete med Linjett Yachts, Vaxholm Komposit, Diab Group, Macromoulde och Marstrom Composite. Till hösten är Shogun 43 klar för provsegling.

Redan i september 2020 skrev vi om båten i "Pipeline: Shogun 42.6". Sedan dess har konceptet vidareutvecklats. Bland annat har aktern ritats om vilket gör att båten nu sträcker 43 fot, därav det nya namnet. Nedan text är baserad på ett pressmeddelande från Shogun Yachts (kraftigt nedkokat och fritt översatt):

Formgivningen av nya Shogun 43 går bortom konventionell design och har utvecklats med särskilt fokus på prestanda och användarupplevelse. Båten är tänkt för dig som som älskar fart och vill omfamna glädjen att segla i stil och komfort. Den är ritad av Håkan Södergren och hans son Oscar. Materialet är kolfiber. Akterskeppets begränsade volym och bredd gör båten snabb, även i väldigt lätta vindar. Det lyhörda tvillingrodersystemet gör styrningen mjuk samt tröskeln till broach hög.

Stil och komfort gör båten unik och exklusiv. Möjligheten att konfigurera utföranden efter eget önskemål och pris gör den intressant för en större grupp seglare. Det finns till exempel två varianter av köl och rigg att välja mellan, samt alternativa interiörer och diverse utrusting. Även segelgarderoben är mycket flexibel tack vare mastens placering långt bak på däck. 

Men det slutar inte där. Med Shogun 43 lanserar Shogun Yachts båtvärldens version av "Pimp your ride" genom att erbjuda olika färgbeläggningar. Varför hålla sig till ett vitt skrov när det finns så många andra härliga färger?

Teknisk fakta
Längd: 13,1 m
Vattenlängd: 12,3 m
Bredd: 3,7 m
Deplacement: 6330 kg
Ballast: 2660 kg (42%)
Djupgående: 2,4 / 2,7 m
Mast: 21 m
Storsegel: 65 kvm
Fock 53,8 kvm

Missa inte bilderna nedan. Mer information om båten hittar du på shogunyachts.com.

Top