Seglingsdag byttes ut mot städdag

Det blir vanligare och vanligare att seglarna städar innan tävlingarna startar. Nu senast var det på EM i Moth jollen som det blev städdag istället för seglingsdag.

Beach Clean, Sailors for the Seas och Clean Seas fortsätter att sprida sig runt om på tävlingar. Det är ett otroligt engagemang bland seglarna, stora som små. På Princess Sophia Trophy såg vi den första Beach Clean bland OS seglarna som togs vidare till EM i både 49er och Finnjolle.

Till vardags vet vi att alla Ocean Race seglare tar stort ansvar för att sprida budskapet om städade stränder och nu senast byttes en seglingsdag ut mot städdag på EM i Moth jollen. Det har varit svårt att få till segling i Lagos för Moth jollarna. Stora havsvågor rullar in och kraftig vind gör det i princip omöjligt att åka ut i de foilande båtarna. Därför är det perfekt att istället städa och hålla sig sysselsatt. Tyvärr är filmen på portugisiska.

Vi vet även att svenskarna är otroligt duktiga på att vara ett bra föredöme när det kommer till städade stränder och arbetet kring att sprida budskapet vidare med bland annat Optimist för Havet. Keep up the good work och fortsätt städa tillsammans!

Top