Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback Thursdays", ett par tillbakablickar på lite allt möjligt. Här är ett klipp som vi lade ut för ungefär ett år sedan. Det är amerikanska seglarförbundet som gör narr av olika stereotyper inom seglingen.


När den före detta Search-skribenten Victor Västernäs lade ut denna video för något år sedan listade han fyra stereotyper som han saknar i klippet.

Laser-”seglaren”

Seglaren som egentligen cyklar mer än den seglar, träningen på hojen är precis som att hänga i hårdvind, fast man slipper bli blöt och kall.

Meckaren

Denna personen har inte en tampända som inte är bränd. Tycker att knopar hör hemma i seglarskolan, på hens båt finns det bara splitsar. Byter fall flera gånger per säsong även om de inte är slitna, har dessutom alla fall och skot i reserv.

Mothseglaren

Kan inte för sin själ förstå att man kan vilja segla på vattenytan, det är sååå 00-tal. Foiling har verkligen förändrat mitt liv.

Den dåliga förloraren

Då segling är en komplex sport finns det stort utrymme att vara kreativ i sina bortförklaringar; det var bara motvrid idag, vi är för lätta för hårdvind, vi är för tunga för lättvind, vi seglade in i ett stim med brännmaneter så skrovet smälte, jag fick saltvatten på solglasögonen, alla slog på oss hela tiden, de andra gungar mer än oss, min besättning är inte tillräckligt bra, på södra halvklotet vrider vinden höger vid land tänkte inte på att vi var i Sverige, Luftströmmarna i stratosfären var mer instabila än vad jag hade tänkt mig och dessutom ligger det ett lågtryck över irland. O S V.

Surfaren

Ingen förstår sig väl egentligen på dem...

Kolla in klippet nedan, finns det några fler stereotyper som du saknar?

Top