Seglare talar ut om SWE Sailing Challengers

Svenska Seglarförbundet har under sommaren 2016 arrangerat olika träningsläger med namnet SWE Sailing Challengers för seglare som satsar vidare efter gymnasiet och ännu inte är med i landslaget. Till varje läger har specificerade tränare bjudits in och spetskompetensen har varit hög. 

Under helgen som var träffades Laser Standard i Kullavik för att träna tillsammans och ha bra coachning. Tränaren på plats var Emil Cedergård.

Filip Larsson berättar vad han tycker om lägren så långt: 


Det är väldigt inspirerande att tränas av personer som gjort den resa jag vill göra och uppnått min stora dröm. Emil är väldigt bra på att förklara och visa sitt engagemang i oss när han coachar vilket är super.

I helgen kom även Rasmus Myrgren och Johan Wigforss vilket känns jättekul att dem tar sig tiden. Jag ser framemot när vi ska ha träningen i Stockholm nästa gång. 

Till helgen som kommer är det 49er och 49er FX som ska ha träning var för sig. 49er-seglarna håller till i Kullavik med Paul Brotherton och FX i Motala med Cecilia Jonsson. 

Julius Hallström berättar vad han tycker: 


Bra initiativ från Seglarförbundet att samla oss alla och utnyttja dem resurser vi har. På tidigare läger har vi haft lite äldre 49er-seglare som nyligen satsat och dem har varit i samma situation som oss en gång i tiden vilket gör det enklare att få svar på specifika frågor. 

Till helgen ska det bli jättekul att träna med Paul för han är otroligt engagerad och har mycket kunskaper. 

Top