SEARCH - VAD HÄNDER I JUNI?

Nu är säsongen på gång på allvar och även om båtsemestern ännu är ett par veckor bort för de flesta finns det många seglingshöjdpunkter att följa runt om i världen. 


World Match Racing Tour i Newport 30 maj - 4 juni

 

Vilka lag kvalificerar sig till världscupfinalen i Marstrand? Det får vi reda på när den fjärde deltävlingen i series avgörs i Newport. Alla lag kommer försöka vässa formen inför den avgörande regattan i juli men även i Newport står det stora prissummor på spel. Bland de svenska hoppen finns lagen som leds av Johnie Berntsson, Hans Wallén, Mattias Rahm och Nicklas Dackhammar. 

wmrt.com

 

Sailing World Cup Weymouth och Portland 6 - 12 juni

 

Sista världscuptävlingen innan OS i Rio de Janeiro äger rum i Weymouth som var värd för OS-seglingarna 2012. Flera stora medaljhopp kommer att vara på plats för att matcha sig mot konkurrenterna inför den stora drabbningen i augusti. 

www.sailing.org/worldcup/regattas/weymouthandportland_2016.

Youth Match Racing World Championship 2016 14 - 18 juni

 

JVM i matchracing arrangeras i år i Nya Kaledonien, en ögrupp i Stilla Havet. Tyvärr är det inga svenska deltagare men mästerskapet brukar vara en bra chans att spana in framtidens matchracingstjärnor. 

www.sailing.org/events/youthmatchworlds

M32 Series Gothenburg 16-18 juni

 

Årets andra deltävling i den skandinaviska M32-serien avgörs utanför Lindholmen i Göteborg. Precis som tidigare år utlovas en actionfylld regatta på Göta Älv och bland deltagarna finns Johnie Berntsson och Nicklas Dackhammar. 

m32series.com/series/scandinavian-series/gothenburg

17 juni – Sista anmälningsdag till ÅF Offshore Race

www.ksss.se/AFOR2016

 

Junior SM 17-21 juni

 

Jollekappseglarna Västerås arrangerar årets JSM. Klasserna som seglas är Optimist, Laser, E-jolle, Zoom 8, RS Feva, 29er, Kona One, XS och Access/Hansa.

www.svensksegling.se/SSFTavlingar/Juniorsm

 

Kieler Woche 18-26 juni

 

Den 134:3 (!) upplagan den klassiska regattan i Kiel kallar sig själv för det största seglingsevenemanget i världen. Med cirka 4000 deltagare från 50 nationer och seglingar på tio banor under nio dagar kan det mycket väl stämma. I år kan man nämna EM i J/70, JVM i 470 och en rad OS-klasser som höjdpunkterna under Kiel-veckan.

www.kieler-woche.de/english

 

VM i Optimist 25 juni – 4 juli i Vilamoura, Portugal

optimistworlds2016.com

 

International One Meter EM 25 juni

 

Årets EM i den radiostyrda klassen IOM sker i Vittoria, Spanien. Läs mer om evenemanget här; 2016europeans.iomclass.org.

 

ÅF Offshore Race 30 juni – 7 juli

 

Årets stora svenska havskappsegling inleds under månadens sista dag och slutar en vecka senare. Läs mer på www.ksss.se/AFOR2016.

Text Fabian Bengtsson

Top