Sara veckans viralare samt några bubblare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 5 klättar intervjun med Sara Granberg som har vunnit världsrankingen i tjejklassen på Virtual Youth Sailing World Championship.

Upp på andra och tredje plats seglade kraschkavalkaden signerad FailArmy respektive notisen Tre appar alla seglare måste ha. På fjärde plats landade Sailing Doodles brutala seglats mellan mellan Mykonos och Koufonisi. Sist in på listan tog sig Lova Barthelson som berättar om KSSS Offshore Clinic.

Vi kunde inte låta bli att inkludera två bubblare då kvalet upp till femteplatsen var extremt jämnt. Låt oss presentera två spännande seglarprofiler; Leo Florén som älskar att vara ute på vattnet och sjöbjörnen Giovanni Soldini som bytt sponsor, Maserati har ersatts av Ferrari.

1. Sara Granberg i världstoppen på e-segling

SM i e-segling är i full gång. I onsdags avgjordes den andra av fem deltävlingar där vinnaren tar en plats till Seglingens Mästare i höst. Vi har pratat med Sara Granberg, som har vunnit världsrankingen i tjejklassen på Virtual Youth Sailing World Championship.

2. Krasch, boom, bang

FailArmy har specialiserat sig på att samla galna klipp där saker och ting går helt åt skogen och sätta dem i någon form av sammanhang. Här är temat båtar och vi vet ju alla att det blir fel ibland.

3. Tre appar alla seglare måste ha

Teknologin har blivit ett stort hjälpmedel i vardagen för alla, det mesta verkar rymmas i en liten smartphone. Glöm inte att telefonen även kan vara ett stort hjälpmedel när du seglar.

4. When the shit hits the fan

"When the shit hits the fan" är ett uttryck jag lärde känna ombord Team SCA under Volvo Ocean Race 2024-15. Det haglade (uttrycket alltså) i Södra ishavet där vädret skiftar med blixtens hastiget och stormbyarna drar över utan någon förvarning - i princip. När Sailing Doodles överraskades av byar på uppemot 50 knop befann de sig inte riktigt lika långt från civilisationen som vi gjorde, men 50 knop känns i båten oavsett.

5. Clinicen överträffade alla förväntningar

KSSS Offshore Clinic arrangeras av KSSS i samarbete med Sveriges mest framgångsrika havskappseglingsteam under de senaste åren; Team Pro4u, med Patrik Forsgren vid rodret.

TVÅ BUBBLARE

6. Veckans seglare: Leo Florén

Veckans seglare heter Leo Florén, är 14 år gammal och är en av våra passionerade seglare ute i landet. Leo hittade till seglingen redan i tidig ålder och älskar att vara ute på vattnet och träna för att bli bättre. Han vann NM-guld i Optimist 2022, och har även seglat EM 2023.

7. Ferrari sjösätter nytt havskappseglingsprojekt

Den italienska lyxbilstillverkaren Ferrari skall kasta loss och ge sig ut på de sju haven tillsammans med skepparen Giovanni Soldini.

Top