Sandhamnsregattan 6–8 augusti

I början av augusti välkomnas de klassiska segelbåtarna till vattnen utanför Sandhamn för den traditionsenliga Sandhamnsregattan. Till årets regatta har man även bjudit in ett gäng J/70 som kommer att köra i en egen klass, men däremot fick man ställa in för-VM i 12mR.

"Vi vill arrangera regattan på ett säkert och ansvarsfullt sätt och sätter fokus på aktiviteter på vattnet. Inga samlingar eller möten kommer att ske på land. All kommunikation före, under och efter kommer att ske digitalt med deltagarna." säger KSSS om tävlingarna

Båtarna kommer att ligga i Sandhamn men kommer att spridas ut mellan de olika hamnarna runtomkring för att minska risken för folksamling.

"Vi har fått ställa in många av våra tävlingar under våren och försommaren. Därför känns det extra kul att genomföra Sandhamnsregattan som också är en viktig del i vårt 190-årsjubileum. Både seglare och funktionärer längtar ut på havet. Det blir inte den fest vi hade räknat med på land men väl på vattnet välkomnar vi er som vill beskåda dessa klassiska skönheter", säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Top