Sammandrag: St. Maarten Heineken Regatta

St Maarten Heineken Regatta har sedan starten 1980 utvecklats till ett bucketlistrace som lockar båtar och salta kappseglare från hela världen. Segling i Karibien associerar de flesta med azurblått hav, sol och ljumma undanvindar. I år fick dock deltagarna bekänna färg i vad som bättre beskrivs som överlevnadsförhållanden.

St Maarten Heineken Regatta ingår numera i International Maxi Associations serie Caribbean Maxi Challenge som totalt inkluderar fyra tävlingar. St Maarten Heineken Regatta var säsongens andra efter RORC Caribbean 600. Längsta strået drog VO65:an Sailing Poland, men tvåan respektiva trean; Janssen de Jong - DutchSail (VO65) och I Love Poland (VO 70) låg hack i häl, endast 1 poäng skilde båtarna åt.

"Vi hade 35 knop i starten. Det var förmodligen den hårigaste starten under mina 27 år som involverad i Leopardprogrammet och förmodligen den hårigaste racedagen någonsin i en kustregatta som denna, men vi älskade det!" - Chris Sherlock, skeppare på Leopard 3 (Farr 100)

Vi har inte sett några svenskflaggade båtar i startlistan men det fanns säkert en och annan svensk seglare bland besättningarna. På yachtscoring.com hittar du deltagande båtar och resultat.

För dig som vill veta mer publicerade vi en artikel inför regattan med nedkokad historik samt kort information om området; Idag går starten av St. Maarten Heineken Regatta.

Top