Salminen är på uppgång - Just nu trea totalt!

Efter en tuff första dag på Finnjolle-EM för den regerande världsmästaren fick han ett uppsving på dag två. Salminen spikade det andra och sista racet igår och låg inför idag åtta i totalen. Idag, onsdag, har man redan hunnit med ett race. Max blev femma och klättrar därmed upp till en tredjeplats!


I måndags hade man problem med tre meter höga vågor som sköljde in på banan efter stormen som passerade Cadiz i helgen. Det, i kombination med lättvind gjorde att det blev otroligt svåra förhållanden. Det blev bara ett race där Max kom i mål på en 31a plats.

Igår, tisdag, hade vågorna minskat men det var fortfarande lätta vindar. Tävlingsledningen planerade för tre race men hann bara med två efter att man väntat på vind en stund på förmiddagen. Max fick ännu ett tufft resultat i det första racet, men i det andra seglade han stabilt och vann.

”Igår seglade vi bara ett race, men det var kostsamma poäng för mig. Idag blev det två race i skiftiga förhållanden,” kommenterade Max igår kväll på sin facebooksida. ”I första racet fick jag en dålig start, sedan kom ett moln in över banan och orsakade ett stort vindskift, som inte var till min fördel. Så det blev 18 poäng i det racet. Som tur var fick jag en perfekt start, seglade på rätt skift och hade grym fart i dagens tredje race och det blev en förstaplats. Ligger just nu 8a - det är en ’högpoängsregatta’ redan nu…”

Idag, onsdag, har man redan hunnit med ett race. Max blev femma och klättrar därmed upp till en tredjeplats!

Läs också:

Intervju med Johannes Pettersson inför EM

- En lång intervju med Max Salminen i senaste numret av Search Magazine. Prenumererar gör du här.


//Måns Holmberg 

Top