Sailing Bucket List

Nytt år nya tag och hög tid att planera seglingssäsongen. Svenska Blur har utvärderat året som gått och lagt upp sin långsiktiga plan för de närmsta fyra åren - ett schema som både ser roligt och ambitiöst ut. 

Här är Blurs plan: 

2020

Copa del Rey hade varit kul, men klassindelningen kommer att bli svår där vi blir minsta båt i en klass med ClubSwan 42 och andra 40-43-fotare. Kan vi få utväxling på vår kompetens här? Och Middle Sea var ett fantastiskt race. Svårt.

Efter denna säsong skall båten skeppas till USA, där racen nedan blir de primära.

2021

  • Chicago Mackinac, Juli. 289.4 distans och världens äldsta årliga distansrace i färskvatten :-) Passar J/111 bra, och det är relativt lätt för oss att få till en bra konfiguration i ORR, som är regeln man kör de långa racen efter i USA. Stor chans att segla mot andra J/111.

2022

  • Newport-Bermuda, Juni. 635 distans och ett klassiskt offshore-race. Kördes första gången 1906. Inte lika optimalt för oss som många andra race, men måste bockas av.

2023

  • Transpac, Juli. 2.225 distans från San Pedro, California till Diamond Head på Hawaii. Känns som en bra avrundning på den här cykeln.

Då har vi 4 år på oss för de sista racen på listan

Hur ser era seglingsplaner ut och vilka race står på eran bucket list ut? 

Loading...

Top