RORC: Närmar sig målgång

Det närmar sig målgång på RORC Transatlantic Race. 

Flerskrovsbåtarna är inne på sista timmarna innan den beräknade målgången ikväll/natt. Powerplay har lett fleetet sen start men Argo och Maserati är hack i häl och vem som seglar över mållinjen först återstår att se. Vad vi vet med säkerhet är att ingen av seglarna kommer ge upp förrän målgången är passerad. 

Så här lät det ombord Powerplay under kvällen igår (fritt översatt): 

"På den sista vakten med dagsljus ökade vinden till tvåsiffrigt igen. Vi gippade och begav oss söderut när Miles (Seddon) kom med nyheten att Maserati hade kört om Argo och var tre knop snabbare än oss på den senaste rapporten. Ingenting skärper en tävlingsmänniskas fokus mer än nyheter om förlorade mil. Dessa ljusa dagar passar oss bra... men det är fortfarande 1 000 mil kvar.” 

Ett annat välkänt ansikte som deltagit på racet är Alex Thomson men inte på Hugo Boss utan ombord Tosca. På Thomson har det däremot inte gått någon nöd av att byta båt och han erkände innan start att det skulle finnas bättre mat än vad han är van vid och duschmöjlighet. Tänka sig vad lite vardagslyx kan göra.

Igår möttes vi däremot av den tråkiga nyheten att Tosca har behövt avbryta racet på grund av läckage och de har seglat till hamn. Det säkra före det osäkra. 

Läs mer på www.rorctransatlantic.rorc.org

Top