Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013

I morgon, den 26:e december, är det åter dags för Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Kappseglingen är speciell på många sätt och en av världens största publikdragare. Cirka en miljon människor kommer att följa starten från Sydney Harbour, längs med stränderna, i båtar på vattnet och via direktsändningar på tv och internet.

Årets upplaga, den 69:e i ordningen, har lockat ett konkurrenskraftigt startfält om 94 båtar med många internationella inslag från Cypern, Tyskland, Nya Kaledonien, Nya Zeeland, Singapore (Zanzibar som vann 2012 års Rolex China Sea Race) och Storbritannien. Men som vanligt är det 100-fotarna; Wild Oats XI, Perpetual Lojal, Ragamuffin 100 och Wild Thing, som lockar till sig mest uppmärksamhet. Matt humphries seglar ombord på Ragamuffin 100 och honom kan ni följa på mhyachting.com.

Prognosen verkar i dagsläget fördelaktig för medelstora till större båtar. Det ser ut som om moder jord kommer att bjuda de tävlande på en syd-sydostligt bris som allt eftersom ökar i styrka. Sent på lördagen väntas en stark västlig kuling ta över.

Klicka och läs mer om racet!

Intro-film inför Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013

REKORDUTVECKLING

REKORD SYDNEY HOBART RACE

BANSKISS

BANSKISS SYDNEY HOBART RACE

Top