Redo för säsongen 2023

"En racemaskin i halvmiljonsklassen" - lät den ursprunglig rubrik till den här notisent - men båten, en Beneteau Figaro 2, hann säljas innan sista ordet var skrivet. Hur som helst, klassen erbjuder en spännande tävlingsarena och är mycket fostrande. Många av de seglare vi ser göra bra ifrån sig i pågående Route du Rhum kommer från Figaro.

Söker du en plattform som skall ta dig till de stora solo-arenorna? Då kan Figaro 2 vara båten för dig. De är ofta väl omhändertagna, av proffs, dessutom utrustade till tänderna. Man bör dock se upp för skador och slitage (som alltid) då sjömilen kan vara många.

Det behöver inte vara fel att rikta in sig på en äldre och billigare båt som behöver extra mycket kärlek då den resan är en viktig del på vägen mot målet. Den "billigaste" Figaro 2:an vi kunde hitta på marknaden just nu kostade en halv miljon och försvann lika fort som smör i solsken. Här är ett annat exempel på båt till salu (lite dyrare dock). Önskar du ytterligare inspiration rekommenderar vi klippet längst ner. Enjoy!

Den här Figaro 2:an sjösattes första gången 2003. Den har bland annat seglats av Damien Seguin - Paralympic-profilen som tyvärr vingats bryta Route du Rhum med sin Groupe APICIL efter att ha krockat med ett lastfartyg och därmed förlorat masten.

En bra början. Foto: www.yachtworld.com

Livet ombord. Foto: www.yachtworld.com

Sov gott. Foto: www.yachtworld.com

Sending it, ackompanjerad till väl valt stycke musik:

Top