Raymarine2star: andra etappen

Först ut på kappseglingsbanan efter att myndigheterna lättade på restriktionerna var sannolikt Raymarine2star. Starten gick den 1 juni och här bjuder informationsansvarige Jan Hallberg på en statusuppdatering efter andra etappen. Fotot ovan: Start i Oxelösunds hamn.

Andra etappen till Oskarshamn blev ett maraton. Mestadels lätta vindar, till skillnad från den första dagen, gjorde att första båt gick i mål först efter 12 och en halv timma segling. Det var J121 Jolene med Fredrik Rydin och Johan Tuvstedt. Men den som vann etappen på beräknad tid var Archambault 31 Atao! med Pernilla Uhlin och Carl Frykfeldt. Tvåa på etappen blev Mithril One-off som seglas av Rikard Isby och Mats Jadesköld. De var cirka 10 minuter efter. Trea blev Corby 33 Spray, seglad av Jesper Nordström och Katarina Svedefält. Dessa tre lag ligger nu bra till i totalen, liksom de snabbaste båtarna från första etappen.

Foto: Jan Hallberg

Där leder Groovie Sun Fast 3600 med Martin Dubois och Karl Jungstedt, som var trea på etapp 1, med 20 minuter. Tvåa ligger Aspect 40 Styv med Kalle Hultman och Johan Grevald. De är i sin tur bara tre minuter före dagens etappsegrare, Atao!.

Hela resultatlistan finns att läsa på Resultat – Sailracing with a friend (oxss.nu).

​Två båtar kom inte till start i Oxelösund och en till startade inte i Visby. Tio båtar gick inte i mål i Oskarshamn, förmodligen beroende på att de ville få lite sömn inför sista etappen.

Starten av tredje och sista etappen mot Oxelösund har nu startat i ganska lätta, nordostliga vindar. Detta är den längsta etappen och båtarna förväntas inte nå målet förrän tidig fredag morgon. Där väntar den traditionsenliga pyttipannan, denna gång serverad i matlådor till varje besättning.

Första etappen kan du läsa om på "Raymarine2star: första etappen".

Foto: Jan Hallberg

Top