Rasmus Rosengren berättar allt om Artemis Youth Racing

Rasmus Rosengren är nu i Cádiz, Spanien och förbereder sig i sin Moth för att på söndag äntligen åka och segla någonting större, snabbare och mer utmanande, AC45. Vi har pratat med Rasmus för att få mer koll på den kommande tiden innan starten av Redbull Youth America´s Cup i Bermuda. 


På söndag bär det av mot Bermuda för Rasmus Rosengren där han möter upp resten av Artemis Youth Teamet som senare i sommar ska bemästra Redbull Youth Americas Cup. Tillsammans har de nu sju träningdagar som väntar på att bli utnyttjade till max. Det är 12 team som ska delta på regattan senare i sommar och alla får sju dagar i AC45an innan april. Nästa chans för seglarna att få träna i båtarna blir 28 maj till 3 juni. Det gäller därför att ta vara på dagarna ordentligt. 

Som det ser ut blir det först säkerhetsgenomgång av båtarna och sedan kommer det bli full fart.


"För att kunna utnyttja de sju dagarna till max gäller det att prioritera. Vi har haft fördelen att träna liknande racing i GC32an vilket gör att vi kan lägga mer fokus på tekniken i båten tex foilade gippar, vilket vi tror kommer gynna oss på banan. Det är omöjligt att bli fullärd på så kort tid så det är viktigt med en strukturerad plan och tydliga mål," säger rorsman Rasmus. 

Redan innan teamet lämnade Sverige gick de igenom hur de ska arbeta och snacka i båten för att spara tid i Bermuda. De tittade även mycket på film för att få en liten känsla av hur båten ska seglas.


"Vi kommer garanterat få bra hjälp av Fredrik Lööf och hoppas få hjälp av både Kalle Torlén och Andreas Axelsson. Det ska bli roligt att få segla med vingsegel då ingen av oss har gjort det tidigare" säger Rasmus. 

Artemis Youth Teamet består av: 

Rasmus Rosengren

Gustav Pettersson

Marcus Anjemark

Axel Munkby

Julius Hallström

Marcus Höglander 

Eddie Klemets

Fritiof Hedström

Den 15-16 juni drar kvaltävlingen igång och grupp A börjar raca mot varandra. Därefter går fyra team från varje grupp vidare till finalen som seglas 20-21 juni. 

Grupp A:

Artemis Youth Racing, Team France Jeune, Youth Viking Danmark, Team Tilt, SVB Team Germany, Kaijin Team Japan

Grupp B: 

Team BDA Bermuda, NZL Sailing Team, Landrover Bar Academy, Spaninsh Impulse Team, Next Generation USA, Candidate Sailing Team Österrike.

Top