Raid the Baltics - We did it, framme i Happaranda!

Ben 14: Vi klarade det, Bjuröklubb till Happaranda! Rakt över mina hemmavatten i Bottenviken! En stor dag! Den bästa dagen! Alla känslor på en och samma gång! 

I fredags kom våra vänner Sandra och Christian äntligen till Haparanda, efter två veckors kämpande längs sveriges kust, detta är Sandras återberättelse om det sista benet, fritt övrsatt.  

Vi startade redan 7 på morgonen och satte sikte mot Haparanda, cirka 100 sjömil bort, och halvvindar i stabil vind, precis på gränsen till vad vi mäktar med i det kalla isvattnet som konstant sköljer över oss. Vi pratar inte på två timmar (vilket är extremt för att vara C & S reds. anm), för att vi är så fokuserade på uppgiften. När vi kommer längre in i bottenviken avtar vinden något och solen kikar fram för att värma oss. Känslorna svallade när vi seglade förbi Farstugrund, en fyr utanför min hemstad Luleå som jag rundade i min Optimist för tjugo-någonting år sedan. Kanske var det då min passion för stora äventyr i små båtar startade? 

Efter en 7 timmars babordsbog såg vi äntligen land och gippade förbi Malören, som markerar ingången till Haparandas skärgård. Nervösa, men otroligt exalterade gippade vi mellan kobbar och skär samtidigt som vinden ökade. Vi nådde land något förvånade, lättade, trötta och otroligt glada mitt på eftermiddagen. 

Våra fantastiska vänner och världens bästa shorecrew Lisa och Erik mötte oss på bryggan och matade oss med Champagne. Det dök till och med upp några norrländska fans som glatt viftade med en artikel i Norrländska Socialdemokraten-

Jag är så otroligt tacksam över chansen att få göra denna resa - varför stoppade ingen oss!? Och så glad att att kunna dela med oss av vårt äventyr till alla er som hejat på och följt oss - jag hoppas att ni har haft lika kul som vi! 

Till Christian: du är knäpp. 20+ år av vänskap (och bara en gnutta hat) - vi blir helt klart tokigare med åren. En oväntat episk upplevelse att spendera 100+ timmar i en tvättmaskin. Om du frågar imorgon, så kanske jag vill göra det igen. Jag är förundrad över din förmåga att navigera till perfekta stränder, hitta vänner var du än kommer, dina långsamma morgnar, och hur pepp du är på att padla 6 timmar mitt i natten. Du vinner.   

Top